Kelednáře 2013

21. prosince 2012

Tak jsem je konečně dodělala. Byla jsem ve skluzu, dnes už musely být hotové. Vím, měla jsem začít dříve, ale nebyla čas...
Musím Vám říct, že poslední stránky jsem už dělala s "odporem". Tak moc se mi nechtělo, ale musela jsem. Nerada takto tvořím,  ale dnes odpoledne byl poslední čas je dodělat. Pak pojedu k našim a tam už nemám šanci něco vyrobit. Naštěstí nikdo z rodiny blog nečte (aní neví, že ho mám) takže Vám dárek pod stromeček mohu s čistým svědomím ukázat :)


Jen pár slov, jak jsem to fotila. Mám dva, pro rodiče a babičku s dědou. Ten vlevo je pro naše, v pravo je pro babičku s dědou. Snažila jsem se ušetřit si čas tím, že stránky budou stejné, ale aby to nebylo podle kopíráku, vždy jsem změnila měsíc. Takže vlevo je to správně Leden-Prosinec a v pravo je to přeházeně :)


¨

Tak ta úvodní stránka se šmouhami se mi VŮBEC nelíbí. Prve tam byly jen kapky a pak jsem si řekla, že to zkusím trochu oživit. Škoda, ten s tečkami vypadá dokonale :)
Celý kalendář byl vytisknutý na ručním papíře s krásnou texturou.


Všechny stránky jsem ošpinila DistressInkama, nemám jich plno, proto se budou některé opakovat. Musím Vám ale říct, že nikdy u kalendářů nepřemýšlím, jak to má vypadat. Vždy prdnu fotku a koukám, kde je místo. Pak koukám co je po ruce a je to. Takže žádná stránka nebyla promyšelená. Na doplnění prázných míst jsem použila spreje Dylusions, které jsem pokapala. Jsou vlastně na každé stránce a vytváří celek kalendáře.


Razítko s ptáčky, ColorCore papír a je hotovo :) Nic složitého. Color Core papíry jsem tu používala často.




Březen se mi líbí :o). Je takovej celistvej. Ten text a pavučiny s pavoukem krásně dokreslují atmosféru. Tato stránka se mi jako jedna z mála líbí.


Duben. To je druhá stránka z mála, která se mi také líbí. Je jednoduchá a efektivní. Razítko květinek od Lucy65 a to je vše :).


Na květnu mi něco chybí. Nevím, co to je, ale něco to je :). Jsou zde využity zbytečky papírů od MME, propisoty (tečky a cikcak) a zase pod fotkou je papír ColorCore. Myslím, že ta napravo je hezčí. 


Při vybírání výřezů a razítek na stránky jsem našla kouzelného lva. Mám je od Jájy (Myslím, vážně už nevím, omlouvám se). Tak jsem si v duchu navrhla, jak by stránka mohla vypadat, zašmátrala po razítkách se zvířecími textury a bylo to.


Když se teta stěhovala, tak jsem jí já, brácha a Tom různě pomáhali. Vojta tam byl jen jednou, tak jsem ho musela vyfotit, že také něco dělá. Doma by tomu nevěřili :) Stránka je zase doplněna Dylusions spreji, které mají představovat stékající šmouhy. Jestli představují, to nevím, já je tam vidím :)


Tak Srpen je taková "Znouze cnost". Vážně už mě ve čtvrtek nic nenapadalo, a taky jsem touto stránkou včera skončila. Raději jsem se šla na to vyspat. Čirou náhodou jsem našla i letadýlko a auto. A jak jsem byla ráda, že si takovéto prkotinky nechávám. K mému údivu byli i samolepící :)


Zíří se mi líbí :). Velký list jsem si onehdy koupila na Fléru a malé jsem od někoho dostala jako dáreček. Jediné, co se mi nelíbí, je ta zelená páska dole na fotce. Ale bohužel být musela. Naši si nechávají na fotkách datumy a já letos (a jako vždy) neměla čas se s nimi retušovat. Potřebovala jsem fotky HNED.
Tak proto na ostatních fotkách najdete něco, co zadělává datum. Je s podivem, že ho tam nemají vždy, ale když zjistí, že foťák fotí bez datumu, musí se to rychle opravit...


Říjen také není k zahození. Je takový jednoduchý. Embossované balónky od Lucy65 ve dvou barvách. Doplněno o další zelenou pásku a trext. Více se mi líbí ta v pravo, možná proto, že jí vyšly lépe barvy.


Tak to už byla dnes krize. Ale pořád je lepší než prosinec :oD. Tady došla úplně fantazie. Pod fotkou papír ColorCore, datum přelepený páskou a propisot s kytičkami u datumu. Pak pár kapek spreje Dylusions a když ani to nepomohlo, potiskla jsem to razítkem koleček od Lucy65. I to nepomohlo... :)


Prosinec je bída a utrpení. Toto je snad mučení scrapařek. Bohužel už mi došla fantazie, nápady a všechno. Plácla jsem tam vše, co mi padlo pod ruku. Taky to tak vypadá. Při bližším detailu si můžete všimnout vyembossovaných vloček průhledným práškem se třpytkami. Možná by této stránce pomohlo, kdyby byl podklad modrý. Ale modrou nemám...

Pár zajímavostí ohledně letošních kalendářů:
  • Fotky jsou i 3 roky staré a opakují se nám každoročně na kelandáři. Mno, moc nefotíme. 
  • Grafickou úpravu textu jsem si dělala sama, mám ji hotovou už od října
  • Kalendáře jsem nechala tisknout teprve 13. 12
  • První tisk stál 200,- za kus a přišlo mi to hrozně moc. Za to nic na stránce.
  • Naštěstí nám to vytiskli černobíle (červená čísla) a my jim to vrátili a vzali si zpátky peníze
  • Šli jsme tedy do druhé reklamky, místo dvou nám vytiskli jeden barevnej. 
  • Haha... 325,- (Bez DPH) za jeden, bože, za co?!?!
  • Druhej jsem chtěla raději černobíle... Haha... 230,-(bez DPH) za jeden černobílej
  • Navíc ten druhej byl až včera - ve čtvrtek


Takže, příště vím, do jaké reklamky (hlavně, že jsem u obou měla praxi) a až se mi bude zdát 200,- za kus moc, vzpomenu si, že může být i dráž :)

Krásné svátky. Katuan

P.S.: Až budu doma, pokusím se Vám vyfotit kalendáře předchozích roků. Toto je snad už 5 (6?) rok. Naši říkají, že bez kalendáře pod stromeček to už nejsou Vánoce :)

DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS・POWERED BY BLOGGER