Návod na minialbum z obálek :o)

22. listopadu 2012

Ráda se zapojuji so výměnných a hlavně individuálních swapů. Probíhá to tak, že já udělám výrobek jedné vyvolené a mě udělá výrobek někdo jiný. Mezi sebou se známe, ale nikdo neví, kdo komu vyrábí. Vím jen, komu vyrábím já a jsem v očekávání, od koho mi balíček dojde.

A nedávno byla takováto výměna a vyměňovalo se minialbum. Minialbum jako takovéto jsem dělala poprvé, takžeto byla vážně výzva :). Našla jsem si na internetu nějaký jednoduchý návod (Tak, abych to zvládla i já) a začla jsem vyrábět.
Mé úplně první "minialbum" nebo spíše knížku s fotkama, najdete TU.


Výroba je vážně jednoduchá, takže pojďme na to! :)

Základ celého alba nám tvoří 5 čtvercových obálek.


každé obálce ustřihneme ten kraj, kterým se zalepuje.


Asi 1,5-2 cm od okraje obálky zohneme. Je jedno kolik cm, ale u každé to bude stejně.


Obálky z obou stran polepíme barevným papírem. Já na strany, které mají ten trojúhelník vyřízlý použila tvrdší papír, než na tu druhou. Tam došel měkčí papír.



Teď bude trošku složitější krok, ale chce to jen dobře měřit. Změříme si tedy, kolik cm měří celá obálka i s přehybem.


Takže si nachystáme obal na album v rozměrech na výšku 14cm (obálka je čtvercová) a na délku 2×14.
Kde vlastně v polovině těch 28cm (2×14) papír zohneme. Pak asi 1cm od středu do leva uděláme další zohyb. Mělo by Vám vyjít něco takového :)


Obal my měl být z pevnějšího papíru, pořeci jen to je obal celého alba. Teď obal polepit barevným papírek, protože začneme dělat dírky na svázání.
Na jedné obálce si vyměříme, jak daleko a v jakém rozmístění chceme mít dírky, ty pak jednoduše překreslíme na další obálky a také obal alba. Začneme zadní stranou, takže obal rozložíme, položíme na něj obálku a děláme tužkou tečky.



Dírky na obalu vysekneme, obal zohneme a překreslíme dírky i na přední stranu.


Teď jen usadíme průchodky. Průchodky bude stačit usadit u obalu alba. Samotné obálky nebudou tolik namáhány.


Teď jen přidáme k obalu obálky, které taky mají už dírky a sešijeme mašličkou. Nejprve mašličku navlečeme na drátek, aby se nám lépe pracovalo a pak provlékáme z jedné strany na druhou. Začneme na přední straně. Obrázkový postup mám pouze pro tři dírky, takže když budete mít jiný počet dírek, moc to nevyjde.


Začneme tedy z přední strany. Mašličku protáhneme dozadu dírkou 1 a 3. Pak ji vedeme zpátky dírou 2. Oba konce tedy půjdou do otvoru č. 2  a jsme na přední straně. Zde pak stačí jen mašličku obmotat a zavázat.


Pak už nám stačí jen celé album dozdobit :)


A zde je fotogalerie celého minialba, které rodinka Takáčovic dostala :). Když vlastně děláte album z obálek, máte možnost si do nich schovat třeba jízdenku, účtenku nebo další drobnosti. Ale už nebudu zbytečně kacat. Kochejte se :)













Pokud jste to přečetli až sem, jste úžasní! Děkuji za každou návštěvu a krásné tvoření :) Katuan

5 komentářů:

DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS・POWERED BY BLOGGER