Liberecký sraz

26. října 2012

Již potřetí se sjely všechny správné Hoplky do Liberce. Bylo to na víkend od 19.10 - 21.10. 2012. Byl to můj první sraz a hodně jsem si ho užila.
Hned ráno jsem s přítelem Tomem, který jel mimochodem se mnou oběhali vše potřebné a kolem 11. hodiny vyzvedly dvě suprové holky v Brně. Jsem moc ráda, že zrovna ony jeli s námi!





Po dlouhé 5ti hodinové cestě jsme dojeli do hotelu pod Ještěděm, kde jsme se ubytovali a hned první den večer jsme barvily papír čajem. Miluška Voborníková nám ukázala, jak ho barví ona a já konečně pochopila, jak si tuto krásu mohu udělat doma. Teď jen sehnat ten správný papír.


Pak následovalo různé chlubení a různé rady. Já veškerý svůj volný čas věnovala Tomovi. Aby mu samotnému na pokoji nebylo smutno. Navíc jsem se neměla čím chlubit, tak jsem se uklidila na pokoj.

Ráno Didi otevřela svůj obchůdek, tak jsem se tam musela jít nakouknout. A když říkám nakouknout, myslím vážně jen nakouknout. Neměla jsem u sebe ani žádné finance... Pro ty jsem si za pár minutek musela skočit, protože nic nekoupit, to byl hřích. Za celý víkend jsme se tam stavovala celkem (jen) 3×. A zde jsou mé úlovky.



Ráno po snídani jsme se rozdělily na 4 skupinky a začaly workshopy. Já Začínala u Irisky. Naučila nás Doodling a Zentagle. Na tyto techniky Vám postačí bílá čtvrtka a fix. Jak málo toho stačí a my jsme se nemohly odtrhnout od kreslení.



Bohužel jsem nefotila a má Doodling stránka je doma někde pořádně uklizená a nemohu ji najít, tak si zdovolením půjčím jednu společnou.


Jako druhý workshop jsme absolbovaly přímo u Didi, která tento kurz pořádala. Naučila nás transfer obrázků na plátno. Obrázek byl černobíle vytisknut na laserové tiskárně. Od této techniky nemám obrázky proto, že se mi obrázek nepodařilo krásně přenést :(

Po výborném obědě jsme se zase vrhly na tvoření. Teď mě čekala výroba ART JOURNALU. Pampelína nás naučila, jak si ze staré knihy udělat krásnou inspiraci. Mě nejvíce chytlo barvení pomocí sprejů Dilusion Ink, tak jsem si nabarvila pár čtvrtek a vytvořila základ Journalu, který jsem na čtvrtém workshopu dodělala.


Pár povedených kousků:




Jak jsem již naznačila, čtvrtý a poslení workshop vedla Helge a pomohla nám dotvořit ART JOURNAL. Naučily jsme se pracovat s maskami, strukturovací pastou a vyzkoušeli jsme Gesso, které jsem do dneška chtěla koupit. Zjistila jsem, že tato technika není nic moc pro mne a že zůstanu u papírů. Rozhodně ale této zkušenosti nelituji a vytvořila jsem si svou dvoustránku.



Večer se holky zase skvěle bavily a já se věnovala Tomovi. Společná fotka nesmí chybět :) Kdo mě na ní najde dostane bezvýznamné plus. 


A ještě jedna fotka se super ženskýma! Z prava: Helča, Já, Markét a Gabča s Kikčou. Úžasné holky :)


A jedna fotka s Kikčou :-)




A ještě jednou děkuji Didi, která to celé organizovala a holkám, které mi do Liberce dovezli zboží, abych nemusela platit poštovné. Jedno menší poděkování mám i pro eli.rek, která mi ukázala práci s hnotou Deco clay. Kterou jsem si zamilovala.

A co na závěr? Doufám, že v únoru se tam sejdeme zase všichni :)

4 komentáře:

  1. Už jsem koukala i jinde, ale ty vaše výtvory mě nepřestávají uchvacovat, tak se vždycky ráda podívám znovu. Máš to moc pěkné, třeba ten art journal! Hm... jak se dělá ta textura, co v něm máš v pravém dolním rohu? :)
    A vůbec - přístí sraz v Liberci bude už v ÚNORU?!?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, další je (prý) v únoru, pojedeš? :)
      Jinak ten roh je strukturovací pasta tlačená přes šablonu šestiúhelníků. Ale dala jsem ji tam moc a vše se takto slilo :) není to prvotní záměr :), pak už je to přejeto jen inkoustovým polštářkem :)

      Vymazat
    2. No, já jsem člověk především zimní, v krajní nouzi možná i podzimní, ale už ne jarní nebo letní, takže čas, který všichni tráví v přírodě, jsem já zalezlá někde v koutě, a naopak počasí, které ostatní nemohou vystát, mě nutí vyrazit ven. A jelikož souběžně se scrapem udržuji i jiné koníčky, budu mít v únoru určitě jiný program... :(
      Ale tu práci se strukturovací pastou bych si tedy chtěla vyzkoušet. Ptala jsem se, protože jsem tuhle techniku viděla už mockrát a hrozně se mi líbí. Nepřijde mi, že by se ti to nepovedlo, takhle na fotce se mi to fakt líbí...

      Vymazat
  2. Zdravím. Mně se také obrázek nepodařilo správně přenést, ale chytl mě doodling. Máš moc hezky obarvené stránky a art journal, já jsem takový patlal, že jsem to nakonec vzdala a jenom "důdlila", to mě chytlo. Už se těším na příště...jo a na sraz nikdy bez peněz!!!!! :-D :-D :-D

    OdpovědětVymazat

DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS・POWERED BY BLOGGER