Objevy a přešlapy za rok 2012

25. prosince 2012

Tento článek jsem měla vymyšlený již před Vánoci. Ale říkalajsem si, žý ho zveřejním až dnes, kdy se všichni budou chlubit tím co dostali a já tedy zkusím něco jiného.

Jen chci upozornit, že je to jen můj názor, to co nesedlo mě, může sednout někomu jinému. A naopak. Takže to berte spíše jen takovou radu, pokud přemýšlíte, co si po Vánocích koupit.



1. 
Vykružovátko. Nebojak to nazvat :) je to super věcička pro ty, kteří nemají BS, nebo na něj nemají šablonky koleček (jako já :o). Velikosti koleček si sami určíte, takže nejste závislí na velikostech ze šablonek. Kdo si myslí, že když budu chtít kolečko jen tak a bude v něm uprostřed díra po jehličce, ten se mýlí. Stačí dát pod jehličku Moosgumi, jemně ji přilepit na papír a už se jede. Koupila jsem ho u Klárky ve výprodeji.

2.
Sprejíky Dylusions. Tak ty jsem si zamilovala. Krásně se s nimi dá dovytvářet pozadí, reagují s vodou, takže to pak tvoří krásné efekty. Teď jsem ale objevila jiný druh sprejíků, tak si koupím pár barviček a porovnám. Zatím tyto vedou :)


3.
Obálky. 250ks obálek za 200,-. Krásně se v nich posílájí různé věcičky. Sice jsou menší, přáníčka v nich nepošlu, ale nějaké drobnůstky ano. Navíc je využije i Tom.

4. 
Role oboustranné 3D pásky. Je to role 50m dlouhá. U mě už tuplem nahradila drahé 3D čtverečky. Krásně se dá trhat, takže v rychlosti si odvíjíte kousek pásky a utrhnete. Sice není tak vysoká jako 3D čtverečky, ale když chcete něco vrstvit je to značka ideál. Už nikdy nic jiného.

5.
Aplikátor na oboustrannou pásku. Žádné stříhání, žádná páska mimo přáníčko, všude vše čisté a upravené. Páska je průhledná, teňulinká, ne ta, kterou jsem koupila v papíráku. Pistole má i pojistku, takže se páska odvíjí jen tehdy, když ji zmáčknu. Na ni už nedám nikdy dopustit. 

6.
Tyčka na zdi :o). Popravdě, teď mi vypadl ten její pravý název. Sice patří do kuchyně, ale krásně se na ni dají dát raznice a já je konečně vidím a vím, jaké že to mám. Ne je mít na dně krabice a pak si na konci zimy vzpomenout, že mám přece dvě raznice vloček :o)

7. 
Tavná pistole s lepidlem. O bože, jak jsem bez tohoto mohla žít :))) Také od Klárky z výprodeje.


To bylo to bylo to pozitivní. Teď i ty přešlapy :)


1.
Speciální lepidlo pro scrapbook. Tváří se jako herkules, prý  není na bázi vody a je acid a lignin free. To je všechno možné, ale když není lepidlo na bázy vody a alkoholu, pokud to jde, čím se ředí. Odpověď je: ničím. Nevím jak ostatní, ale toto lepidlo je jedna velká koule lepidla, které lepí hůře než herkules a velmi špatně se do něj dostává. Za mě už nikdy.

2.
Jop, řezačka. Řezačky jsou kapitola sama o sobě. Tuto jsem si objednala za anglie. Rychlé dodání, došla za 3 dny. To je i rycheljší než balík z Prahy. Ten jednou putoval 5 dnů. Bohužel má tato řezačka více ALE. 
1. Ale - vynechává. Ikdyž na jezdec tlačím, prostě uprostřed občas vynechá. Možná je to moje chyba. Co moje chyba ale není jsou další dva body.
2. Ale - neřeže malé formáty. 3cm proužek si tam těžko uříznete. Řeže až od velikosti nějakých 7-8cm. Což je velká škoda. Nemá tam totiž podpěrku na druhé straně. Takže velmi těžko si malý formát uříznu aby byl rovný.
3. Ale - Jako většina řezaček má vytahovací měřítko až do 32cm. bohužel toto měřítko má uprostřed řezačky, ne na kraji. Takže se znovu velmi těžko odahuduje větší formát.
Na její obranu, na formáty od 10cm do 20cm řeže skvěle. Krásně, jednoduše a rychle se jí vyměňují nože. Stačí jen otočit a má jako pátou funkci (4 druhy nožů) zakulacování okrajů.

3. 
Pořadník od Woodware. Koupila jsem si ho přímo od výrobce, že tam budu dávat výseky. Bohužel kapsy, co má uvnitř nejsou ze spodní strany spojené. Takže se mi všechny menší výseky potkali na dně. Musela jsem všechny slepit izolepou, aby tento pořadník k něčemu byl.

4. 
Stužkaalbum. A teď věřím, že většina z Vás se mnou souhlasit nebude. Ale mě tento způsob třídění stužek vůbec nevyhovuje. Pomalu se mi v něm hledá apak každou stužku musím znovu zajistit. Je to hezké, ale pro mě ne. Mám svoje stužky smotané a zajištěné ve sklince od kafé. Někomu to může přijít jako chaotické, ale já na první pohled vidím, jakou stužku si vemu. Nemusím listovat všemi těmi listy.

Pokud by měl někdo o stužkaalbum zájem - DARUJI za poštovné :o)

5. 
Řezačka. Woodvare. S tímto dodejcem nemám nějaké extra dobré zkušenosti. A ani řezačka není nic moc. Musíme vzít ale v potaz, že byla levná. Kdomě toho, že řeže na křivo (vyčteno z diskusí a vyzkoušeno přítelem - mě řeže fajn), neřeže až do okrajů. U okrajů se vždy nějak otočí a buď nedořeže nebo řeže do obloučku. Jezdce mám tak 6 měsíců a je to bída. Jak řeže dole do umělé hmoty, rychle se jí tupí jezdec a ta umělá hmota tam také není fajn. Mám ji ale na řezání malých rozměrů, které ta druhá řezačka nezvládne.

2 komentáře:

  1. Tak to jsem ráda, že se kružítko a pistolka hodí a že si našli u tebe místo.... jsem ráda. Jen mi poraď, kde jsi koupila 3D pásku, tu obr pistol s páskou a tu hromadu obálek :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímalo by mě úplně to samé :-)

    OdpovědětVymazat

DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS・POWERED BY BLOGGER