Wednesday tutorial and trick 5

26. září 2012

Sakriš, toto ale letí. Už tu máme pátý návod.
dnes budeme vyrábět pestíky. Pestíky do kytiček pro scrapbook. Jsou tak jednoduché, že je musíte vyzkoušet a udělat si pěknou kupičku pestíků.

Omluvte kvalitu fotek, nemám teď žádný program, na kterém bych je mohla upravit.

Budeme potřebovat:

  • Lepidlo herkules
  • Hladkou mouku
  • ruličku od izolepy
  • kalíšek
  • provázek

Nejprve na roličku od izolepy namotáme provázek. pomáháme si kousky izolepy, aby nám provázek držel. Jak provázek motáme, necháváme od dalšího mezeru takovou, aby se nám tam vlezl prst.


Pak přijde na řadu Herkules. pěkně každý kousek provázku opipláme Herkulesem. Nezapomeneme na spodní stranu. Děláme to pro to, aby provázek byl krásně pevný, ale přitom pružný a dal se tvarovat.


Teď přichází nejnudnější a nejdelší chvíle. necháme uschnout. Nejlépe přes noc. Já druhý den dala ještě jednu vrstvu Herkulesu, ale myslím, že i s jednou to bude perfektní.

Až nám provázek zaschne, odstříháme jej na malé kousky.Vidíte, jak nám krásně drží tvar? :)


Teď přijde na řadu miska. Do misky nebo kalíšku nasypeme mouku a Herkules. Vše smícháme tak, aby nám vznikla kašovitá hmota.


Pestíky lze samozřejmě i barvit. Buď pak barvičkama až budou hotové, nebo v tomto kroce. A to tak, že do směsi přidáme potravinářské barvivo. Ale protože my jsme holky scrapařské, přidáme tam pár kapek z lahvičky náhradní náplně do DistressInku. A My, co nemáme tyto náplně, nasypeme do hmoty trošku embossovacího prášku :)

Špičku provázku namočíme do hmoty a trošku jí jakoby nabereme. Aby se nám vytvořila kapka na konci. Teď necháme volně schnout a budeme hlídat tvar kapky, nebo si pomůžeme embossovací pistolí a pomaloučku a nejmenší rychlost začneme sušit.
Sušíme tak, že pestík otáčíme do kola a hlídáme si tvar.


Krásnou středu. Už se nám ten týden půlí :)

DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS・POWERED BY BLOGGER